готел

Правила поселення в готель

Міжнародні правила поселення в готель та можливі виключення з правил. Check in / Check out

Уявіть собі ситуацію: ви придбали тур на «все включено» Фактично ваш тур почався з дати вильоту. Ви добирались в аеропорт в інше місце вночі, з дітьми і валізами. Потім тривалий трансфер з аеропорту на курорт. І ось нарешті ви в готелі. 10 ранку (на приклад) ви втомлені,   діти голодні, І тут починається – вас не заселяють в номер! Кажуть чекати до 14-00!

Взагалі то це є стандартна практика в усіх готелях світу. Заселення після 14:00, а виселення до 12:00 (деколи до 10-00), щоб в обслуговуючого персоналу був час на підготовку номера для наступного клієнта. Й «all inclusive» стандартно починається також з 14-00 та закінчується о 12-00. А до цього часу ви можете поснідати в ресторані готелю за власний кошт.

Так, бувають виключення

Зазвичай я намагаюсь зв’язатись з готелем і попередити адміністрацію про раннє заселення наших туристів. Якщо готель може зробити це безкоштовно, вони підготують для вас номер раніше встановленого нормами часу. Але в даному випадку ми можемо тільки простити і сподіватись на наші особисті зв’язки, й що нам пощастить, і готель не буде перевантажено, що ще будуть дійсно вільні номери відповідно до категорії нашого бронювання, і що адміністрація погодиться піти нам на поступки.

До речі більшості готелів вищої категорії є спеціальні кімнати для тих, хто рано приїжджає чи пізно виїжджає. Там можна перевдягнутись, прийняти душ. Є кімнати або  камери схову де тимчасово можна залишити валізи і прогулятись в очікуванні заселення або зворотного трансферу.

Деколи у працівників готелю є в «запасі» готовий номер поліпшеної категорії і вони готові віддати його за додаткову плату. Платити за це чи ні – вирішувати вам. Чек вам не дадуть  🙂 Хоча ця послуга може бути і офіційною. Тут вже в залежності від адміністративної дисципліни в готелі.

Більшість готелів дозволяє своїм гостям по системі «все включено» відвідувати ресторани до заселення. Але це знову такі – на розгляд адміністрації готелю і настрій працівника ресепшну.

Звичайно краще при потребі забронювати раннє заселення та пізнє виселення, та приїжджати в готель у впевненості та спокої. Послуга ця платна. Деколи може бути доступна в самому готелі, але вигідніше таку бронь додати зразу до вартості туру. Тоді вас будуть радо чекати й ваш «all inclusive» почнеться з часу прибуття в готель.

І ще один нюанс – маленькі бутіки готелі не завжди мають персонал, що працює цілодобово. Вони можуть брати плату і за пізній заїзд також! Оскільки щоб передати вам ключ від номера, працівникові доведеться окремо приїжджати після свого робочого часу. За це і береться додаткова плата (зазвичай до 20 доларів).

Завжди уточнюйте правила заїзду в готель.

А якщо раптом щось змінилось, і дата або навіть час вашого приїзду в готель зміщується від тих, що була заброньовані  – обов’язково необхідно зв’язатись з готелем, щоб ваше бронювання не скасували! Або повідомте вашого тур агента, і він вам допоможе.

Гарного відпочинку!

Завжди раді допомогти з бронюванням готелів по найкращих цінах і будь яких тур пакетів в країні, яку ви оберете. Ми дійсно це можемо 😉

Якщо ви бажаєте самостійно промоніторити ціни на проживання, скористайтесь нашим пошуком готелів за посиланням нижче

Індивідуальні тури

Ваше турагентство “В кедах по Парижу”

Немає Коментарів

Sorry, the comment form is closed at this time.