Авіановини про посткарантинні зміни.

Які нововведення нам обіцяють авіакомпанії, і коли нарешті полетимо? Всі авіановни на сьогодні

Скоріш за все носіння захисних масок під час всього польоту стане обов’язковим- як мінімум з моменту оголошення посадки до виходу з літака.До кінця серпня будемо літати в масках.

Розміщення пасажирів на борту літака через одне крісло викликало шквал критики, як абсолютно недоцільне так і в зв’язку з тим, що це економічноі не вигідно і підніме ціну квитка на 30% мінімум.
Хоча авіахолдинг Air France / KLM анонсував такі новації: блокування середніх місць в кожному. У разі, коли таке дистанціювання в 1,5 метра буде неможливо, пасажирам будуть видаватися маски.

Так само навряд чи будуть використанні такі дизайнерські знахідки як індивідуальні ковпаки над кріслами і багато іншого.

В основному будуть введені додаткові заходи і правила для виконання умов соціального дистанціювання в аеропорту.
Пропонується впускати пасажирів в різні зони і на посадку невеликими групами. Збільшити число автобусів, що доставляють пасажирів одного рейсу до літака. Все це потребує великої додаткової кількості персоналу.

Передбачається зобов’язати пасажирів вже при онлайн-реєстрації перед польотом завіряти, що вони не хворіють на заразні хвороби і конкретно COVID-19. Можливий також вибірковий контроль температури у пасажирів, що вилітають, як це вже роблять

Всі ці нововведення можуть привести до подорожчання польотів. Адже у аеропортів зростуть витрати, наприклад, на персонал і ті ж додаткові автобуси для перевезення пасажирів малими групами. Хоча б частину цих витрат аеропорти, швидше за все, спробують перекласти на авіакомпанії шляхом збільшення аеропортових зборів, а ті – на своїх клієнтів.

У той же час уповільнення процесу посадки пасажирів і їх виходу з літака (тим більше, якщо влада зажадає ще і дезінфекції салону після кожного польоту) вдарить по бізнес-моделі дуже популярних в Європі лоукостерів, яка передбачає максимальне скорочення терміну перебування в аеропорту для зниження плати за стоянку.
Втім, є надія, що сильно подешевшав авіаційний гас і це компенсує повітряним перевізникам додаткові витрати і навіть дозволить їм не підвищувати ціни, особливо на початковому етапі залучення колишніх клієнтів.

Всі ці заходи планується застосовувати протягом як мінімум 6 тижнів з відновлення міжнародного авіасполучення. Можливо у вересні ми вже усмуожем літати без масок

AirAsia вже представила Коронавірусние форму для стюардес – це червоний комбінезон з «дихаючого, але міцного» матеріалу і маски. Думаємо, це тимчасово. AirAsia першими відновили рейси, вони вже літають.

Що до планів інших авіакомпаній

✈️Wizz Air Вчора здійснили рейси з Відня до Лісабона і в Софію. В найближчі дати летять з Будапешта в Барселону, Берлін, Дортмунд, Ейндховен, Афіни, Осло, Стокгольм, Базель, Лондон і Гетеборг.
І ще новина від Wizz Air. Авіакомпанія повідомила про відкриття 1 липня 2020 року нової бази у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького, де розмістить один літак Airbus A320. Вона стане вже другою базою авіакомпанії в Україні. Крім того, Wizz Air оголошує про відкриття 7 нових маршрутів до Біллунна (Данія), Таллінна (Естонія), Лісабона (Португалія), Гамбурга (Німеччина), Щецина (Польща) зі Львова, а також із Харкова до Талліна і Берліна (Німеччина). Бронювання квитків вже доступне для пасажирів за цінами від 429 грн / 14,99 євро

✈️SkyUp може вже з 28 травня почати виконання регулярних рейсів Київ – Стамбул. Відповідна заявка була схвалена Державіаслужбою. Паралельно з цією новиною з Туреччини прийшла інформація про те, що борта ✈️Turkish Airlines піднімуться в небо після 27 травня (спочатку планувалося з середини квітня).

✈️Pegasus Airlines внутрішні рейси мають намір запустити з 28 травня, міжнародні – з 1 червня.

✈️Ryanair почне польоти не раніше 14 травня.

✈️Belavia має намір вже з 2 травня полетіти з Мінська в Мілан. Про це повідомила прес-служба перевізника. Скористатися пропозицією можна буде не з метою туризму, а по робочим або медичних питань. Теоретично цими рейсами зможуть скористатися і громадяни України, але для цього їм доведеться добиратися до Мінська наземним транспортом.

«Згідно з останніми рішеннями уряду Латвії щодо надзвичайного стану, ми плануємо відновити наші регулярні рейси з 13 травня 2020» – повідоміла прес-служба а \ к ✈️АirBaltic. Відновлення польотів буде поетапне: спочатку виконуватимуться щоденні рейси з Риги до 14 європейських міст. А вже в червні, якщо ситуація кардинально не зміниться, мають відновитися рейси Київ-Рига, а з серпня – Одеса-Рига.

✈️Аеропорт Кіпра відкривається 9 червня, так само морські порти починають приймати круізні лайнери, вже будуть працювати готелі.

✈️Авіакомпанії Таїланду відновили внутрішнє авіасполучення

✈️1 червня Аеропорт острова Мае буде функціонувати в повному обсязі і відкривається для комерційних і приватних рейсів.

Чекаємо!

Немає Коментарів

Sorry, the comment form is closed at this time.